Elliots i Bromma
VISST ÄR DET SYND ATT ELLIOTS LA NER – MEN ALLA RECEPTEN FINNS KVAR
När Martina och Mathias Elliot öppnade sin restaurang på Alviksvägen 47 i Äppelviken, 2008, var det den första »riktiga« krogen i Bromma. Under mer än ett decennium var Elliots en mötesplats för Brommaborna. Alla som jobbade på restaurangen var födda och uppvuxna i Bromma. Och gästerna tog tolvan till Elliots – och promenerade hem!
Till och med råvarorna hämtades från Bromma: äpplen, plommon, rabarber och honung … eller från närheten: mälargös och kronhjort från Drottningholm. Martina och Mathias planerade menyn efter säsong, för att värna miljön, men också för servera råvarorna när de smakade allra bäst. Därför delade Elliots in sitt matår i sex (!) årstider.
Elliots i Bromma innehåller cirka femtio läckra recept. Till recepten får du ingredienserna för både fyra och tio personer. Därmed blir det lätt att laga rätterna även till många middagsgäster.
Trädgårdsstaden i Bromma är en av Stockholms vackraste förorter. Med sitt rika bildmaterial är Elliots i Bromma även en perfekt presentbok till alla som älskar den hundraåriga kulturmiljön längs Mälarens stränder. Alla mat- och miljöbilder är tagna av Emil Fagander.
Det finns färre än hundra ex kvar av Elliots kokbok. Nu 99 kr/styck.